Chiptuning Bentley MulsanneBentley Mulsanne chiptuning specialist

chiptuning  Bentley  Mulsanne
Chiptuning Bentley: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Maatwerk Bentley chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Bentley Mulsanne heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Bentley. Wij zijn specialist in het tunen van uw Bentley Mulsanne.

U ervaart bij een Bentley Mulsanne:

  • Extra vermogen tot wel 25%;
  • Extra trekkracht; winsten tot 30% zijn realistisch;
  • Een brandstofbesparing van rond de 5%;

Overzicht Bentley Mulsanne

Chiptuning Bentley Mulsanne 2016

Staat je Bentley Mulsanne er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Bentley Mulsanne chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Bentley Mulsanne chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Bentley Mulsanne

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Bentley worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die direct betrekking hebben op het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lage toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename langzamerhand op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is ontzettend beslissend. Vaak wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je normaliter totaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Bentley chiptuning op maat

Hedendaagse Bentley modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genoemd. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Bentley motor. Het regelt bijvoorbeeld het ontstekingsmoment, de hoeveelheid ingespoten brandstof, duur van het inspuiten, koppelbegrenzing etc. Het regelapparaat is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst te realiseren. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst een stuk lager, omstreeks 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Bentley fabrikant deze marge zelf niet?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Bentley de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een aanzienlijk aantal landen verkocht worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Bentley chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk.

Meer weten over Bentley Mulsanne chiptuning? Neem contact op