Chiptuning IvecoIveco chiptuning specialist

chiptuning  IvecoEen Iveco met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Met onze Iveco maatwerk chiptuning is dit mogelijk!

Wij kunnen chiptuning voor vrijwel alle Iveco types uitvoeren. Mocht je Iveco er niet tussen staan, neem dan even contact op. Door het optimaliseren van de parameters zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Tijdens de tuning van de Iveco worden de parameters van de software beter afgestemd. Door deze optimale afstemming geeft Iveco chiptuning grofweg;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is haalbaar;
  • Een betere afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing boven de 5%;

Samengevat; Meer vermogen, koppel en een lager brandstofverbruik voor je Iveco.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Iveco

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Iveco worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze aanpassingen merk je merendeels bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm beslissend. Dikwijls wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels helemaal niet vol gas zal rijden. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht voelbaar is.

Iveco chiptuning op maat

Hedendaagse Iveco modellen zijn tegenwoordig voorzien van een ECU, beter bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Iveco motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, duur van het inspuiten, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst haalbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst substantieel lager, circa 6 tot 8%.

Waarom gebruikt de Iveco fabrikant deze speelruimte niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Iveco de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Iveco worden in legio landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerlei redenen. Denk hier bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Brandstofbesparing na Iveco chiptuning?

Bij behoud van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle parameters, met name bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing behaald worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder..

Meer weten over Iveco chiptuning? Neem contact op