Chiptuning Rolls Royce DawnRolls Royce Dawn chiptuning specialist

chiptuning  Rolls Royce  Dawn
Je wilt meer vermogen en tegelijk brandstof besparen op je Rolls Royce?
Met onze Rolls Royce maatwerk chiptuning is dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Rolls Royce Dawn heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Rolls Royce. Wij zijn specialist in het tunen van uw Rolls Royce Dawn.

U ervaart bij een Rolls Royce Dawn:

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot 30% zijn haalbaar;
  • Een besparing op brandstof van rond de 5%;

Overzicht Rolls Royce Dawn

Chiptuning Rolls Royce Dawn All

Staat je Rolls Royce Dawn er niet tussen?

Geen probleem. We kunnen alle typen Rolls Royce Dawn chiptunen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Kunnen we helpen?

Vragen over Rolls Royce Dawn chiptuning? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Rolls Royce Dawn

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Rolls Royce worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter zal reageren zonder het echt gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je overwegend bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks parameters in de software die rechtstreeks verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename gaandeweg op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

Optimale rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is enorm belangrijk. Doorgaans wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas rijdt. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden meteen meer kracht merkbaar is.

Rolls Royce chiptuning maatwerk

Hedendaagse Rolls Royce modellen zijn tegenwoordig voorzien van een ECU, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is als het ware het brein van de Rolls Royce motor. Het regelt onder andere het moment van ontsteking, de hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren een vermogenswinst haalbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een duidelijk merkbare toename in koppel (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst substantieel lager, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt Rolls Royce deze speelruimte niet zelf?

Een terechte vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Rolls Royce fabrikant de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Rolls Royce worden in talrijk landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist wegens allerlei factoren. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is de brandstofbesparing na Rolls Royce chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door optimalisatie van alle instellingen, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing gerealiseerd worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder.

Meer weten over Rolls Royce Dawn chiptuning? Neem contact op